A visszatért a magyar kajak-klasszis születésnapját ünnepli


(2008. február 5.)

Meleg égövi edzőtábor

Az olimpiai felkészülés egyik legfontosabb állomása a meleg égövi edzőtábor. Február 14. és március 23. között Ausztráliában, a Brisbane közeli Sunshine Coaston készül Botond az egyetemes sport legnagyobb seregszemléjére. Legutóbb 2003-ban járt az ötödik kontinensen, akkor Tóth László csapatával edzőtáborozott, többek között Kucsera Gábor és Benkő Zoltán társaságában. A tábor különlegessége, hogy Botondot felesége és Katica lánya is elkíséri. A 8 hónapos kislány még biztosan nem tudja értékelni a különleges utazás élményét, azonban - tudtán kívül is - nagyban hozzájárul édesapja zavartalan felkészüléséhez.
(2008. január 20.)

Botond téli edzőtáborban

A 2008-as év - a szokásoknak megfelelően - sítáborral kezdődött Botond és társai számára. A Bakó Zoltán vezette csapat január 13. és 25. között az ausztriai Ramsauba tette át székhelyét. A programban az állóképességet fejlesztő sífutás és erősítés szerepel. Botond újrakezdése óta ez az első edzőtábor, de elmondása szerint nem érzi a kihagyást.
(2008. január 20.)

Botond újra a régi társak között

2007. október 8-tól Botond felkészülése új szakaszba lépett. Az esztergomi felzárkóztató edzéseket követően csatlakozott válogatott társaihoz. A Hajógyári-szigeti Domino-BHSE telephelyén - Vereckei Ákos, Horváth Gábor, Kökény Roland, Gyökös Lajos, Beé István, Gyertyános Gergely, Dobos András társaságában - Bakó Zoltán vezetésével folytatja az edzéseket. A jövőbeni programban őszi dunavarsányi edzőtábor, téli sítábor és tavaszi melegvízi edzőtábor szerepel.
(2007. október 8.)

Botond újra hajóban

A kudarccal végződött 2005-ös zágrábi világbajnokságot követően (ahol a kétszeres olimpiai bajnok férfi kajak négyes nem került döntőbe) Botond letette a lapátot. Hivatalosan nem jelentette be a visszavonulását, de az aktív sportolástól elszakadt. Két év elteltével azonban új motivációk jelentek meg számára. A 2008-as pekingi olimpia közeledte, Vereckei Ákos hívó szava, felesége, Kata azon vágya, hogy Botond ismét sportsikereket érjen el, visszaterelte 'régi mesterségéhez'. 2007. augusztus 28-a óta két kiváló amatőr kajakossal, Pjátácsuk Vitálijjal és Köles Istvánnal készül Esztergomban.
(2007. október 8.)

Quatratlon Gála

A 2007. szeptember 6-án megrendezett Quatratlon Gálán immár hatodik alkalommal alkalommal vett részt Botond. A viadalon számos olimpiai, világ- és Európa-bajnok vett részt. A négy alapképességet (állóképesség, erő, gyorsaság, ügyesség) reprezentáló összetett sportágban az alábbi eredményeket érte el (zárójelben a 2004-es eredményei):

3000 méter futás:

11:48

(11:47)

1 perc ergométeres evezés:

631,1 W

(688,7 W)

100 méter gyorsúszás:

1:10.76

(1:09.01)

tenisz:

21-24. hely

(19. hely)


Az eredményekből látszik, hogy Botond fizikálisan alig van elmaradva 2004-es athéni formájától.
(2007. október 8.)

Újabb leánnyal bővült a Storcz család

2007. június 20-án megszületett Storcz Katica. A névválasztás már hagyomány Botond családjában, hiszen nagymamáját, édesanyját, feleségét és anyósát is Katalinnak hívják. A kis Katica szépen növekszik és Botond is sok időt tölt vele. Botond baráti körében többször felvetődik viccesen, hogy a magyar sport jövője szempontjából is szerencsésen alakul a női utánpótlás. A kétszeres olimpiai bajnok négyes tagjainak leányai már egy komplett női négyest is alkothatnak: Storcz Dorka - Storcz Katica - Vereckei Lilla - Horváth Maya. Már csak Kammerer Zoli adós...
(2007. október 8.)